Supă de prepeliță cu tăiței de casă

Pasta tartinabila din ficat de prepeliță
7 februarie 2023

Supă de prepeliță cu tăiței de casă

Supa de prepeliță cu tăiței de casă e supa mea preferată, fără doar și poate. Pentru mine, supa de pasăre cu tăiței e chintesența zilei de duminică, e motivul pentru care ne adunăm cu toții în jurul mesei, e ceea ce face din duminică, duminică. E fericire în stare pură, e motivul pentru care m-am îndrăgostit iremediabil de gastronomie.

Carnea de prepeliță este o carne mai fibroasă comparativ cu cea de pui, asemănându-se din acest punct de vedere cu cea de rață. Aș încadra-o mai degrabă în categoria cărnurilor roșii, are un gust bogat și o aromă subtilă de vânat. Supa de prepeliță păstrează această aromă plăcută a cărnii, e gustoasă, hrănitoare, iar asociată cu tăiței din ouă de rață, devine un adevărat festin. Și dacă tot e primăvară, mi s-ar fi părut cumplit să nu folosesc legume tinere, fragede, culese din propria mea grădină de verdețuri. De regulă nu folosesc bouquet garni când prepar o supă clară, dar aroma proaspătă de cimbru și gustul astringent al salviei complimentează minunat carnea de prepeliță.

Ingrediente (pentru 4 porții):

4 prepelițe
2l apă
1 ceapă
100g morcovi tineri
30g păstârnac + pătrunjel tânăr
1 tijă de țelină
bouquet garni (frunze de pătrunjel, cimbru, salvie)
1 linguriță sare
vreo 7 – 8 boabe de piper
o mână de tăiței de casă (preparați după rețeta aceasta) – 30g

Mod de preparare:

1) Am spălat foarte bine prepelițele, în vreo 5 – 6 ape, insistând asupra cavităților lor. Le-am scurs de excesul de apă și le-am așezat într-o oală. Am turnat apa peste ele, am adăugat sarea, piperul și ceapa și am pus oala la fiert la foc mic – mediu.
2) Pe măsură ce lichidul se apropia de punctul de fierbere, suprafața sa se acoperea de spumă închisă la culoare. Am îndepărtat spuma cu o lingură și am așteptat să dea primul clocot.
3) Am redus focul la minimum, continuând să adun spuma de la suprafață și am fiert prepelițele, timp de 30 de minute.
4) După 30 de minute am adăugat morcovii, păstârnacul, pătrunjelul și buquet garni. Am fiert supa la foc minim timp de o oră.
5) După o oră am lăsat supa să se tempereze, după care am strecurat-o cu ajutorul unei site.
6) Prepelițele le-am dezosat și carnea am folosit-o pentru a prepara umplutura unor ravioli.
7) Înainte de a servi supa, am readus-o la punctul de fierbere, am adăugat tăițeii și i-am fiert timp de 2 minute. Am asezonat-o cu sare și am servit-o fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *